Els primers olis de la meva filla

Ja estic de tornada. Després de tres anys d'geofumadas, vaig decidir agafar-me un descans que ja em feia falta. He tingut temps de fer un parell de viatges no necessàriament de treball, veure el mundial tranquil, i fer alguna cosa d'art empíric d'aquest que relaxa.

Vaig tornar a pintar, però aquesta vegada no a l'oli, vull jugar amb l'acrílic i pasta de textura. Perquè els meus fills no em destrueixin les ganes, els vaig comprar unes cambas, un cavallet miniatura, olis i aiguarràs perquè es donin gust amb l'art que ja porten.

Aquí els mostro els resultats dels gairebé vuit anys de la meva filla, que tot just s'havia atrevit amb aquarel·les i pintures al tremp.

100_1900

Els seus primers traços. La seva primera trobada amb barrejar dues vores en fresc i no saber que fer.

100_1902

Aquí fent les seves barreges amb l'espàtula. Li va costar una mica treure els colors del tub sense que se li encolochara.

100_1904

Allà va de nou, de dalt a baix, amb un pinzell 12 xato. Truges sintètiques però funcionant com si fos pèl de camell.

100_1906

Finalment va acabar amb les cames pintades i l'olor del aiguarràs li va deixar un grunyit al pit per la seva asma. Però és un amor. Li vaig donar un got de llet per disminuir la toxicitat i l'endemà allà estava llista.

imatge 001

Va seure a fer uns quants gargots, sense decidir-se per imitar el meu estil cubista boig o els seus infantils figures.

100_1919Amb el primer va aprendre diversos conceptes que a mi no em van ensenyar a la primera vegada: a passar la capa d'imprimació amb aiguarràs per evitar que se li s'esquerdi sec, a controlar les vores entre tons plans, a no deixar espais blancs, a no fer servir el pinzell molt sec i mai posar el color en el to directe que ve al tubo.Y mentre el meu fill es queixava perquè Holanda no feia res a la final ... es va atrevir a segon.
100_1921 imatge 362
imatge 365 Finalment va acabar després de 44 minuts, amb pintura en els carxots i en les manos.Sin dubte, ja no necessitarà meus bàsics consells. Té les ganes i l'ullal.

Ja veurem el que li duren les entrades que li vaig deixar.

Ara anirem amb el meu fill, que molt petit ho havia intentat amb oli sobre llenç sense imprimació.

Indubtablement no és el seu estil original, però de veure les meves estones de bogeries amb aquests mosaics ja se sap l'aragonesa. Més per quedar bé amb mi que amb ella mateixa, però així anirà desenvolupant el seu propi estil.

Que satisfacció m'ha causat !!!

One Reply to "Els primers olis de la meva filla"

  1. Que bo que li dediquis aquest temps i li ensenyes alguna cosa que pot ser tan simple com «fer servir la creativitat a través d'algun mitjà». Tant de bo tots els nens tinguessin uns papes que els ensenyen a arriscar en aquestes coses «fàcils» i els dediquen aquest temps que a la fi dels anys és tan valuós ...
    Un petó i me n'alegro que estiguis de tornada i hagis descansat!

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc té validesa Akismet per reduir el correu brossa. Aprèn com es processen les dades dels teus comentaris.