Descarregar dades d'estació total

abans vam veure una guia per l'ús d'estació total en el cadastre, en aquesta apareix la captura d'informació.

Ara veurem com descarregar les dades a l'ordinador, usant una de les guies que va fer un dels meus tècnics. Un gran treball per cert. Estic usant per això:

Estació total Sokkia setembre 520

Cable de transferència de dades USB

Prolink 1.15

1. La chascada abans

Per alguna estranya raó, amb la meva primera estació total, el cable de transferència es va fer mal un parell de vegades. Tot i que els nois són curosos, No vam poder trobar justificacions, més que la possibilitat que en no tenir cinturó, amb que amarrarle la cua a la vaca ho hagin fet servir per això ... amb resultats similars.cable

🙂

He vist un cable de transferència (com el mostrat a la imatge) que té la bombita on està inserit el xip, a l'extrem, és més eficient que el que el té al centre. Se m'acut, que en aquest xder de la desesperació el s'inserien i treien al pervers, i això va fer que es cremés el xip.

2. Preparar l'estació per transferir

Tenint connectat el cable de transferència (USB to serial converter), S'indica que el que esperem és transferir dades, i quins treballs:

MEM> JOB> després fem Enter.

Al panell següent seleccionem Comms Output i després Enter.

sokkia 1

Després seleccionem el treball a transferir. Observin que en seleccionar, en lloc d'aparèixer la quantitat de punts capturats, es canvia al text Fora, Que significa ja es podrà transferit.

sokkia 2

El que segueix és només seleccionar l'opció OK, amb el format SDR33, Llavors apareixerà un missatge que indica que s'està transferint, i la quantitat de punts en procés. Ull, això es fa fins que ja s'ha configurat la connexió des del Prolink, que s'explica a continuació.

3. Configurant el Prolink

El projecte. Per això, fem File> New Project, i assignem el nom de l'arxiu, que s'emmagatzemarà amb el format SPP. Aquest pot ser obert a futur, en cas que tanquem el programa i necessitem tornar al mateix projecte. Es fa un nou projecte per cada JOB, Si no ... ja m'explicaran.

prolnk1

La Connexió. Ara pressionem la icona de recepció, o bé amb File> Send-receive. Després ens apareixerà el panell de descàrrega, d'on anem a configurar alguns paràmetres:

prolink2

En Configuració, Establirem que el port a usar serà el COM4, La velocitat de transmissió (Baud rate) triem 1200, paritat cap, Data bits 8 i stop bits 1. Això es fa només una vegada, i en algunes ocasions cal provar més d'un port.PROLINK 3

Amb el botó Connectar, Es prova la connexió, i en cas de trobar-la, apareixerà l'estació visible amb el nom:

Powerset File SDR.

També el botó canvia de Connectar a l'opció desconnectar.

La transferència. Un cop seleccionat, amb el botó de transferència (fletxa del centre), es prolink4activa la descàrrega.

Ull, en aquest moment s'ha d'activar l'enviament des de l'estació total, esmentat al final de l'incís 2.

Al final, ha d'aparèixer el missatge de transferència completa. Que felicitat, la vaca no va danyar el cable.

Importa / Exporta. Fins aquí, el que hem fet és transferir el set de dades. Per poder importar-los al panell, fem File> Import, Seleccionem el paquet descarregat i llavors podem veure la informació en brut.

prolink5

El que ve és exportar els punts a DXF. Per a això es fa Dossier > Exoprt, I es tria l'alternativa de punts amb anotacions.

prolink6

37 Replies to "Descarregar dades d'estació total"

 1. 1 pregunta..se pot carregar dades A L'ESTACIÓ TOTAL sokkia cx-105 per bluetooh

 2. amics tinc una estació maple 822l on puc descarregar un programa per a aquesta estacion..gracias

 3. Hola Bon dia:
  Estic treballant amb una estació total nikon DTM 531 i no puc baixar les dades de la meva estació al meu pc, estimo que el programari es troba danyat, serà possible que puguin ajudar-me a baixar les meves dades al meu pc. o com podria obtenir un nou programari per tornar a instal·lar-lo. gràcies

 4. per favor si algú em pot ajudar amb l'estació sokkia setembre 630rk el problema que tinc és que nesta estació va estar guardada un bon temps i al moment d'utilitzar a la pantalla no apareix el dibuix d'el prisma ni la targeta ni el làser no es pot fer cap refleccion la tecla sft no fa que aparesca cap d'aquestes opcions que és el que pas si us plau agrairia vastant la seva ajuda gràcies.

 5. estimats tinc una sokkia set550rx i quan prenc els puntso amb prisma em surt un làser sense que jo tingui l'opció de làser o rebot encesa? és normal o és només configuració si us plau qui em pot ajudar se li agrairia molt.

 6. Amic en el comentari anterior t'estan donant la solució només tens q canviar la data, pot ser l'2011 i treure el vist de sincronisar l'hora via internet i llest

 7. Amic li agrairia si us plau si aquesta al teu abast enviar-me una guia ràpida d'una estació total sokkia power setembre 2000 per fer aixecaments per coordenades, Exemple, estacionar, orientar, cotes i després veure-les en pantalla, perquè baixi el manual i no em diu res . per endavant gràcies t'escric des de Veneçuela, Sant Joan dels Morros, Estat Guarico.

 8. Hola Lenin
  Lamentem no poder ajudar-te amb això, ja que les normes d'aquest lloc no permeten la difusió de continguts que violin els drets d'autor.

  Una salutació.

 9. hola a tots, els salutació des de Guatemala ... l'pro-link o el topconlink són molt bons per descarregar dades de l'estació total, actualment estem fent servir estacions sokkia 330r i sèries X però la meva inquietud o mes bé la meva petició és si algú em pot passar o dir-me on sota el civilcad 2013 però amb el crac perquè és el meu erramienta de treball, actualment estic treballant amb el civilcad 2008 però ja ho vull actualitzar, porfa espero la seva resposta, poden contactar-me al meu correu ...

 10. Gràcies per la solució Victor. Crec que serà d'utilitat, ja dies escoltava que preguntaven per aquest problema.

 11. SALUTACIONS, CERTAMENT LES DADES ES MOSTREN NOMÉS ELS SENARS I FALTEN ELS PARES, PER CORREGIR AIXÒ POTS FER DUES COSES:
  1) INSERIR UNA FILA (VACIA) A cada línia de dades, AMB AIXÒ ET QUEDARÀ UNA FILA VACIA I UNA AMB DADES I AIXÍ AMB TOT EL TEU ARXIU
  2) SI LES DADES DELS TENS A EXCEL (I D'AQUÍ ELS PANSES A txt), LLAVORS NECESSITES INSERIR UNA MARCA DE PARRAFO (ENTER) A LA CEL·LA DRETA CONTIGUA DEL CODI, PEL QUE EL FORMAT ET HA DE QUEDAR AIXÍ:
  ID NEZ CODI «ENTER» (CADA DADA EN UNA CEL·LA)

  ID IDENTIFICADOR DE PUNT
  N - ORDENADA O COORDENADA I
  I - abscissa O COORDENADA X
  Z - ELEVACIÓ O COTA
  CODI - CODI O DESCRIPCIÓ
  ENTER - MARCA DE PARRAFO O ENTER

  ACI EL IMPORTANT ÉS INGRESSAR LA MARCA DE «ENTER», AIXÒ HO FAS DIRECTAMENT DES EXCEL, posicionant A LA BARRA DE FÓRMULES I teclejant [ALT] + [ENTER], A EL FER AIXÒ VEURÀS QUE LA CEL·LA CANVIA DE UNA ALÇADA DOBLE, FET AIXÒ HO GUARDES AMB FORMAT txt I PUNT
  ESPERO ET SIGUI D'UTILITAT

 12. com faig per passar dades txt a sdr per a la esacion ho estic fent amb txt separat per tabualaciones però el PROLINK només em mostra els numeros inpares i els parells no es fan però no els importa. si algú sap on aquesta l'error per favor ayudenme !! 1

 13. voldria saber on puc aconseguir el cable de l'estació total foif rts 538 ja que es em pèrdua el cable i necessito baixar data qui m'ajuda

 14. El programa Sokkia link deixo de funcionar per a tots al maig, però vaig trobar la solució, és temporal de moment.

  Han endarrerir la data de l'ordinador al gener o febrer i llest.

 15. ON TROBADA EL FOR SOBRE »NEED UPGRADE» D'SOKKIA LINK?

 16. estic en dificultats tinc una sokkia setembre 530r estic en camp i no tinc cable com faig per baixar dades amb bluetooth ja que el sokkia link em demana actualizacion i no puc. gràcies

 17. hola! que pas que no responen el de l'actualizacion <, com actualitzem el sokkia link? per fa necessito esolver ja ::

 18. El sokkia link també em deixo de funcionar i em surt need upgrade, com li faig perquè corri el programa ???

 19. AMI TAMBÉ ME PASSA AIXÒ

  ajuda utilitzo sokkia link per descarregar els meus punts, però ara no entra al programa em surt need upgrade, com actualitzo o faig córrer el programa

 20. ajuda utilitzo sokkia link per descarregar els meus punts, però ara no entra al programa em surt need upgrade, com actualitzo o faig córrer el programa

 21. A menys que l'arxiu estigui obert com només lectura, podria ser que el tens obert dues vegades, intenta fer «guardar com» i Enregistra-com dwg amb un altre nom. Això hauria de deixar-te modificar sense inconvenients.

 22. Hola bon dies em gustaria saber si algú em pogués hechar la mà vaig fer un aixecament topogràfic ja passi les dades de l'estació al pc i ja els canviïn a format dxf però no ho puc modificar en el autocad i és la primera veus que realiso aquesta operació si algú em pogués ajudar se'ls hi agradeceria ......

 23. la veritat ami sse em dificulta per baixar dades tinc PROLINK autocad 2011 i civilcad però no es k ona en l'últim pas em treball aaa meva makina és wind 7 tindra alguna cosa k veure?

 24. Això depèn de quin tipus d'equip utilitzeu. Jo he fet servir Prokink amb bons resultats.

 25. Que tal salutacions des Guate !!!!!!!

  Companyia voldria saber com descarregar més de mil punts de l'estació total a l'ordinador jo estic fent servir el programa textpad però no em permet descarregar més de mil punts voldria saber com es fa o que programa usar que sigui similar si em fessis el favor et agrairia !!!!!!!!!!

 26. Com així no obre els arxius, No veus dades, o simplement apareix algun missatge que diu que el fitxer no es pot obrir?

  Caldria veure en quina versió eren generats, podries fer servir True View per convertir-los a la versió que estàs fent servir.

  Si pots enviar-me un exemple del dwg generat a

  editor (arroba) geofumadas (punt) com

  a veure si li trobo alguna raó.

 27. hola,

  escric perquè estic amb l'aigua fins al coll. vaig aprendre a fer servir estació total ia processar les dades (transit-> topograph98-> autocad14) en un pc. El problema és que autocad 14 no funciona a win7 i al instal·lar-lo en win xp (un altre equip) tampoc. El meu portàtil té win7 i autocad 2007 i no em haure els arxius dxf o dwg que genero amb topograph (punts, triangulació i corbes de nivell); no se que fer, he provat tot el que trobo a internet (que es pot instal·lar) i no hi ha cas ... ¿hi ha d'haver alguna solució al respecte ?, si us plau alguna dada (fiable) que em tregui del pantà.

  MOLTES GRÀCIES.

 28. Això del cable de descàrrega ha estat sempre un mal de h ... tota la vida. Quan el port era serial no donaven tanta llauna, i crec que Sokkia hauria proporcionar més d'una forma de descàrrega havent-hi tantes alternatives avui en dia. (Infrared, bluetooth, memory cards, etc.)

 29. Hola.

  Els teus comentaris i «tutorials» m'han servit per conèixer el funcionament de GPSs submètrics i estacions totals, ja que a la universitat, quan treballem en topografia, només vam arribar a utilitzar teodolits electrònics.

  Si no és molt demanar, podries donar-li continuïtat al tema respecte a la tasca de postprocés ?? Quedaria molt agraït, ja que ara mateix estic acabant de llegir la tasca de postprocés en gps i em sona interessantíssim.

  Salutacions des de Guatemala.

  PD: Si vinguessis a Guate a donar alguns cursos, podries m'ho saber, m'interessaria participar i preguntarteeeeeee moltes coses, jajajaja (el meu correu és pgsilvestre@gmail.com)

 30. Escolta que bé el tema, aquest cap de setmana vaig estar heciendo uns aixecaments topografics d'uns PASSIUS AMBIENTALS (Fosses de descàrrega de deixalles petroliers de pous de producció), en aquest cas les fosses s'estan sanejant sota uns mecanismes de bio-remediació, però em vaig aconseguir una mica de dificultat per baixar les dades de la meva sOKKIA 630RK ja que el venia fent amb sokkia Link, em van recomanar fer servir el PROLINK i el vaig veure alguna cosa nova per a mi i amb el que expliques en el tema em serveix d'alguna cosa, ara seria oportú si es construeix un tema d'com importar punts des civil 3d o autocad land un cop ja processades les dades amb PROLINK, ja que hi ha dues maneres les quals estic en estudi, una és les coordenades mesures per angle i distància i l'altra per punt visat, crec que això ajudaria a diversos que són fans d'aquest blocs.

 31. la veritat els felicito em va servir de molt aquesta propi i vien clar

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc té validesa Akismet per reduir el correu brossa. Aprèn com es processen les dades dels teus comentaris.